Aceasta prajitura decadenta este desert ideal pentru Ziua Indragostitilor. Se poate folosi aluatul gata preparat, pentru a fi si mai usor de facut.

Tarta Cu Ciocolata Alba Si Afine
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 375g aluat
  • faina
  • 250g afine congelate
  • 50g zahar pudra
  • 4 linguri crema de coacaze
  • 200g ciocolata alba
  • 300g crema de branza
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri jeleu de coacaze rosii

Mod de preparare

1. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se intinde. Se pune intr-o tava de placinta. Se inteapa cu o furculita. Se las asa se raceasca timp de 20 de minute.

2. Se pun afinele, zaharul si crema de coacaze intr-o tigaie si se incalzeste usor pana cand fructele se inmoaie. Se toarna afine intr-o sita peste o cratita mica si se pun deoparte sa se raceasca. Se pune sucul deoparte.

3. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se topeste ciocolata intr-un bol asezat peste o cratita cu apa, pusa la foc. Se lasa sa se raceasca. Se adauga crema de branza si vanilie si se bate bine. Se acopera si se raceste.

4. Se pune hartie de copt peste aluat si apoi orez, apoi se coace timp de 10 minute. Se indeparteaza hartia si orezul si se mai asa la cuptor timp de inca 5-10 minute sau pana cand aluatul este palid-auriu si crocant. Se raceste timp de 10 minute.

5. Se adauga jeleu de afine peste sucul pus deoparte si se incalzeste usor timp de 1 minut. Se amesteca.

6. Cu o ora inainte de servire, se pune amestecul de ciocolata peste aluat. Ae aranjeaza afinele deasupra, intr-o forma de inima, apoi se adauga sirop de afine cu atentie peste glazura. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste.