O aroma unica, intr-un desert usor si sofisticat.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 600g zmeura
- 5 linguri de socata
- 110g zahar pudra
- 2 galbenusuri de ou
- 30g malai
- 400ml lapte
- 400ml smantana
- 500ml serbet de soc
- Pentru biscuiti cu soc:
- 100g unt
- 100g zahar pudra
- 1 ou
- 1 lingura socata
- 200g faina
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
1. Intr-un castron, se amesteca ingredientele pentru biscuiti, pentru a forma un aluat moale. Se formeaza un cilindru de aproximativ 25 cm x 4 cm in diametru. Se inveleste in hartie de copt si se raceste.2. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se scoate aluatul din hartie si se taie in aproximativ 50 de felii subtiri. Se pun feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10-12 de minute. Se lasa sa se raceasca.
3. Se pun zmeura, socata si 80g de zahar pudra intr-o cratita la foc mediu timp cateva minute. Se pune deoparte un sfert din fructe, iar restul se paseaza intr-un blender pana cand se transforma intr-un piure. Se lasa sa se raceasca.
4. Se amesteca galbenusurile de ou, malaiul si restul de zahar. Se incalzeste laptele intr-o cratita, se amesteca, apoi, cu amestecul de ou. Se fierbe compozitia, amestecand, pana cand se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca.
5. Se bate smantana si se incorporeaza piureul de zmeura. Se pune in pahare si se decoreaza cu zmeura pusa deoparte. Se serveste cu biscuiti.