Florile de soc încă mai inundă cu parfumul lor piețele, câmpurile și curțile, așa că vă propunem să profităm de parfumul și savoarea lor, cu acest tort ce sirop de soc. 

Dacă v-am arătat deja cum să faceți socată și sirop concentrat de soc, a venit momentul și pentru un desert în care să integrați aroma deosebită a socului. Acest tort este un desert nemaipomenit, răcoritor, aromat, iar dulceața socului și gustul acrișor al iaurtului se complimentează perfect. 

Îl puteți face pentru o aniversare, atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie.

Tort cu sirop de soc și iaurt
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 150 g fistic
  • 100 g migdale
  • 200 g mămăligă de griș
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • Pentru sirop:
  • 150 ml suc concentrat de soc
  • 2-3 linguri miere
  • 1/2 lămâie
  • Pentru glazură:
  • 200 g iaurt grecesc
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri sirop de soc

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o veți tapeta cu unt sau cu hârtie de copt.

Bateți untul și zahărul cu mixerul, până când obțineți o cremă omogenă. Adăugați mămăliga de griș, praful de copt și iaurtul și amestecați până când se combină totul.

Adăugați ouăle, unul câte unul, și zeama de lămâie, după care migdalele mărunțite, amestecați bine și turnați blatul în tavă. Dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când s-a rumenit.

Cât timp blatul se răcește puțin, vă puteți ocupa de sirop. Puneți sucul de soc, mierea și zeama de lămâie într-un vas pe foc. Fierbeți 5 minute, amestecând încontinuu, până când siropul se va îngroșa puțin.

Păstrați 2 linguri de sirop pentru decor, iar cu restul însiropați generos blatul.

Pentru pasul final, amestecați iaurtul, zahărul pudră și cele 2 linguri de sirop și mixați până când se combină. Întindeți crema pe tort și decorați cu fistic mărunțit.

Lăsați la frigider câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!