In aceasta reteta, florile de dovlecel sunt crocante la exterior, cremoase si suculente in mijloc, intr-un cuvant speciale.

Flori De Dovlecel Pane
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 catel de usturoi
  • 4 fileuri de ansoa
  • 180g ricotta
  • 2 lamai - coaja rasa
  • oregano sau frunze de cimbru, tocate fin
  • 6 flori de dovlecei, curatate, stamine indepartate
  • 2l ulei
  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lamaie - sucul
  • apa minerala

Mod de preparare

1. Se taie marunt usturoiul si ansoa pana cand devin o pasta groasa si se combina cu ricotta, coaja de lamaie si ierburile intr-un castron mare. Se condimenteaza cu piper negru si putina sare, apoi se amesteca bine.

2. Se deschide usor fiecare floare de dovlecel si se umple generos cu amestecul de ricotta, apoi se impacheteaza petalele, rasucind in partea de sus. Nu este nevoie ca petalele sa inveleasca complet umplutura, deoarece aluatul o va face sa se tina.

3. Intr-o tigaie mare, se incalzeste uleiul la foc mediu pana cand este foarte fierbinte (195C), dar nu ars.

4. In timp, se face aluatul amestecand albusul de ou intr-un castron mare pana cand se intareste, apoi se cerne faina deasupra. Se adauga sucul de lamaie si apa, amestecand doar pentru a combina.

5. Pentru a vedea daca uleiul este suficient de fierbinte, se arunca o bucata mica de paine. Ar trebui sa se rumeneasca in 20 de secunde. Se trece fiecare floare prin aluat pentru a se acoperi pe toate partile, apoi se prajesc in ule. Se intorc dupa 40-60 de secunde. Cand sunt aurii, Se scot, se presara cu sare de mare, se scurg pe hartie de bucatarie si se servesc.