Te poti bucura de acest preparat cu branza pe post de stater sau poate deveni un pranz satisfacator, atunci cand esti pe fuga.
Timp total 50 minute
Ingrediente
50g unt 1 ceapa mica, cubulete 1 praz, feliat 225g branza moale 2 felii de sunca afumata sau sunca Parma, cubulete 2 fire de cimbru proaspat 375g foietaj 1 ou, batutMod de preparare
1. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si prazul, se acopera cu un capac si se lasa pe foc timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Se lasa deoparte sa se raceasca.2. Se pune branza intr-un castron mare si se bate pana cand devine cremoasa. Se adauga sunca, frunzele de cimbru si amestecul de ceapa si praz. Se amesteca si se asezoneaza.
3. Se ruleaza aluatul. Cu ajutorul unei farfurii, se decupeaza 4 cercuri de 16 cm. Se imparte amestecul in centrul fiecarui cerc de aluat. Se perie marginea cercurilor cu ou batut si se pliaza pentru a face un semicerc. Se apasa cu o furculita pentru a sigila marginile si se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute.
4. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun semicercurile pe o tava neacoperits si se perie cu oul ramas. Se coc timp de 20 de minute, pana devin aurii. Se servesc calde sau reci.