Aceasta friptura de vita, cu sfecla alba, caramelizata, are un gust atat de bun pe cat de bine arata.

Friptura De Vita Cu Sfecla Caramelizata
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 600g sfecla alba
  • 1 ceapa mare rosie, taiata in felii
  • 40g unt
  • 40g zahar brun
  • 200ml supa de legume, fierbinte
  • 2 linguri de frunze proaspete de cimbru
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 4 fripturi de vita
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se taie sfecla alba in felii si se pune intr-o tava mare, alaturi de ceapa rosie. Se adauga unt, se presara zahar si se toarna supa fierbinte peste. Se imprastie cu frunzele de cimbru si se asezoneaza bine cu sare si piper negru proaspat macinat. Se lasa la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, amestecand din cand in cand. Se adauga otetul balsamic si se mai lasa inca 10 minute, pana cand sucurile se reduc si devin lipicioase.

2. Cu 15 minute inainte ca sfecla sa fie gata, se pune o tigaie la foc mare. Se perie fripturile peste tot cu putin ulei de masline, apoi se asezoneaza bine cu sare si piper negru proaspat macinat. Cand tigaia este fierbinte, se adauga fripturile si se gatesc timp de 2 - 4 minute pe fiecare parte. Se lasa deoparte timp de 5 minute.

3. Se impart fripturile intre 4 platouri cu o lingura de sfecla caramelizata si ceapa rosie alaturi.