Fursecurile sunt intodeauna o alegere buna, mai ales ca sunt usor de preparat. Reteta de mai jos este speciala si are una dintre cele mai indragite arome ale toamnei - dovleacul.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 2 1/2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1/2 lingurita de cuisoare
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 cana de unt
- 1 1/2 cana zahar
- 1 cana piure de dovleac
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani zahar pudra
- 3 linguri lapte
- 1 lingura unt topit
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se combina, intr-un bol, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, cuisoare si sare. Se pune deoparte.2. Intr-un castron, se amesteca impreuna jumatate de cana de unt si zaharul. Se adauga piureul de dovleac, oul si 1 lingurita de vanilie si se amesteca pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga ingredientele uscate. Se ia compozitia cu lingura si se formeaza fursecuri pe o foaie de copt, aplatizand usor.
3. Se coc timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
4. Pentru a face glazura, se combina zaharul pudra, laptele, 1 lingura de unt topit si 1 lingurita de vanilie. Cand fursecurile s-au racit, se trec prin glazura si se lasa deoparte, sa se intareasca.