Fursecuri fragede si delicioase, pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce.

Fursecuri cu merisoare si portocale
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1 cana de unt
  • 1 ceasca zahar alb
  • 1/2 ceasca zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita de coaja de portocala rasa
  • 2 linguri de suc de portocale
  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 cesti de merisoare tocate
  • 1/2 cana de nuci tocate (optional)
  • 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa
  • 3 linguri de suc de portocale
  • 1 1/2 cesti de zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C.

2. Intr-un castron mare, se amesteca untul, zaharul alb si zaharul brun pana se inmoaie. Se adauga oul si se amesteca bine. Se adauga o lingurita de coaja de portocale si 2 linguri de suc de portocale. Se combina faina, bicarbonatul si sarea si se incorporeaza in amestecul de portocale. Se adauga merisoare si, daca se utilizeaza, nuci. Cu ajutorul unei linguri, se pune aluatul pe o foaie de copt, lasand suficient spatiu intre fursecuri.

3. Se coc timp de 12-14 minute in cuptorul preincalzit, pana cand marginile sunt aurii. Se scot si se lasa sa se raceasca.

4. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna 1/2 lingurita coaja de portocale, 3 linguri de suc de portocale si zaharul pudra. Se raspandeste peste fursecurile reci si se lasa sa se intareasca.