O reteta delicioasa, de tarta insiropata, cu aroma racoritoare de portocale.

Tarta cu portocale si merisoare
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • unt
  • 350g migdale macinate
  • 350g zahar
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 8 oua, usor batute
  • 400ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 2 portocale - coaja si sucul
  • 200g merisoare uscate
  • 3 cuisoare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un castron, se combina migdalele macinate, 300g zahar, 2 lingurite de scortisoara si praful de copt. Se face o adancitura in centru si se adauga ouale si uleiul de floarea soarelui, apoi se amesteca. Se adauga coaja rasa de citrice simerisoarele.

2. Se pune in tava si se coace timp de 50 de minute - 1 ora sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

3. Intre timp, se incalzesc usor sucurile de citrice intr-o cratita cu zaharul ramas, cuisoarele si scortisoara ramase pana cand zaharul se dizolva, apoi se creste caldura pana se fierbe si se lasa timp de 3 minute.

4. Se scoate tortul din cuptor si se inteapa de cateva ori cu o furculita. Se toarna siropul de citrice si se lasa timp de 1 ora pentru a se inmuia. Se decoreaza cu merisoare uscate si frisca.