Fursecurile cu gem de zmeura sunt perfecte langa cafeaua de dimineata.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 1 cana de unt
- 2/3 cana de zahar
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 2 cani faina
- 1/2 cana gem de zmeura
- 1/2 cana de zahar
- 3/4 lingurita esenta de migdale
- 1 lingurita lapte
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C.2. Intr-un bol mediu, se bate untul impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga 1/2 lingurita esenta de migdale. Se adauga faina pana cand se formeaza un aluat. Se ruleaza in bile si se pun pe foi de copt, intr-o tava. Se face o gaura mică in centrul fiecarei bile, folosind degetul mare si se umple gaura cu gem.
3. Se da la cuptor timp de 14-18 minute sau pana cand se rumeneste usor. Se lasa sa se raceasca 1 minut.
4. Intr-un bol mediu, se amesteca impreuna zahar pudra, 3/4 lingurita esenta de migdale si lapte pana la omogenizare. Se toarna usor peste cookie-uri calde.