Cand esti mare amator de paste, dar te-ai cam plictisit de spaghete sau tagliatelle, poti opta pentru gnocchi. Gnocchi sunt paste facute din cartofi. Pot fi simpli sau umpluti cu gorgonzola, ricotta sau chiar spanac. Reteta aceasta e cu gnocchi simpli, ii gasiti de cumparat la mega image. Sunt foarte multe sosuri pentru acest sortiment de paste, insa astazi vi-l prezint pe cel mai simplu, cel de rosii.
Ingrediente
- - 1 punga de gnocchi
- - 3-4 catei de usturoi
- - 1 morcov
- - 1 ceapa
- - 125 grame de mozarella - un bulb
- - 1 cutie de rosii, daca nu aveti,merge si o cutie de suc de rosii
- - ulei de masline
- - cateva frunzulite de busuioc proaspat
- - sare, piper
Mod de preparare
Se toaca ceapa si usturoiul, iar morcovul se da prin razatoare. Intr-o tigaie se toarna ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul. Le-am pus impreuna pentru a evita ca unul dintre ele sa se arda, trebuie sa aiba o culoare translucia, nu maronie.Apoi se adauga morcovul dat prin razatoare. Alaturi se pun si pastele la fiert comform indicatiilor de pe ambalaj. O sa va spun un secret, pastele nu se prind de oala sau intre ele daca punem mult mai multa apa si in ea adaugam un strop de sare si o lingura de ulei.
De asemenea cand au fiert sa le clatesti sub un jet de apa rece. Dar sa revenim la sos, cand s-a inmuiat si morocovul adaugam continutul cutiei de rosii. Acum e important sa amestecati regulat, deoarece exista riscul sa se prinda de tigaie si nu vrem asta,nu? Dupa ce sucul de rosii a fiert 5 minute, adaugam pastele si amestecam pana se intrepatrunde sosul cu gnocchi. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Puteti pune mozarella deasupra, direct in tigaie sau sa o radeti peste paste in farfurie.
Cat despre busuioc, am preferat sa il folosesc crud, peste paste pentru a nu isi pierde aroma imbietoare. Daca nu va surade ideea, puteti pune busuiocul la final, dupa ce gnocchi cu sos sunt gatite, amestecand usor, pentru a nu-si pierde din proprietati.