Atunci când te gândești la kebab, îți vin în minte bucățelele de miel sau vită, fripte pe grătar sau jar. Dar puteți face kebab foarte bun și de pui, marinat în iaurt și mirodenii.
Această rețetă este inspirată de la Jamie Oliver și este perfectă de făcut pe grătar, mai ales vara, și de servit cu un pahar de iaurt rece și o salată de legume proaspete.
Dar, dacă nu aveți grătar, puteți face kebab de pui și pe grill, la cuptor sau pe o tigaie de teflon sau fontă.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat
- 2 căței de usturoi
- 1 bucată de ghimbir (cca 3 cm)
- 140 g iaurt
- 60 ml pastă de tomate
- ulei de măsline
- 1 linguriță garam masala (opțional)
- 1/2 linguriță paprika
- 1/2 linguriță turmeric
- 2-3 ardei kapia roșii
- sare
- piper
Mod de preparare
Puneți 12 bețe pentru frigărui la înmuiaat în apă rece.Curățați și răzuiți ghimbirul și usturoiul și puneți-le într-un bol. Adăugați iaurtul, pasta de tomate, 1 linguriță de ulei și condimentele și amestecați bine.
Tăiați pieptul de pui în cubulețe potrivite și puneți-le în bol. Amestecați bine cu iaurtul și condimentele.
Acoperiți bolul și puneți la frigider pentru cel puțin două ore.
Între timp, spălați ardeiul și tăiați-l în bucăți aproximativ egale cu cele de pui.
Scurgeți iaurtul din bol și începeți să puneți bucățile de pui și de ardei pe bețe, alternativ, având grijă să nu le înghesuiți prea tare.
Puneți kebab-urile pe o tavă cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 20-30 de minute, dacă le faceți la cuptor. Le puteți face pe grătar sau pe grill și chiar și pe o tigaie tip grătar.
Serviți cu salată proaspătă și cu sos de iaurt și usturoi.
Poftă bună!