Atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid și sănătos, fructele te scot întotdeauna din încurcătură. Le poți savura într-o mulțime de feluri și combinații și parcă e și păcat să nu ne bucurăm de ele la maxim, mai ales acum, în sezonul cald, când avem la dispoziție tot felul de fructe proaspete.
Pentru astăzi vă propunem o rețetă ușoară, kebab de fructe cu ciocolată și alune. Un desert simplu de făcut, colorat, delicios și perfect pentru o petrecere sau un dulce rapid. Este o alegere ideală și pentru copii, datorită fructelor proaspete, dulci și în sortimente diverse.
Puteți pregăti acest desert cu orice fel de fructe aveți la îndemână: struguri, pere, mango, kiwi, pepene etc.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 2 banane
- 1 ananas
- 12 căpșuni
- 200 g ciocolată
- 150 g nuci sau alune
Mod de preparare
Tăiați bananele în bucăți de 1,5 cm grosime. Spălați căpșunile și tăiați-le pe jumătate dacă sunt mari. Dacă nu, le puteți lăsa întregi.Tăiați ananasul cubulețe, de dimensiuni asemănătoare cu bananele și cu căpșunile. Puneți cicolata la topit într-un vas la bain marie sau la microunde.
Tocați mărunt nucile sau alunele și trageți-le puțin la tigaie, cât să devină crocante.
Puneți fructele alternativ pe bețe de frigărui și așezați-le pe o tavă. Stropiți cu ciocolata topită și presărați imediat alunele mărunțile. Acestea se vor lipi de ciocolată. Dați la congelator pentru cel puțin 30 de minute înainte de a servi.
Poftă bună!