Lemon curd, sau crema de lămâie, este un desert foarte simplu și versatil. O puteți savura ca atare, o puteți folosi la prăjituri sau o puteți pune pe biscuiți și savura ca gustare sau desert. 

Puteți prepara această cremă în avans și o puteți păstra la congelator și folosi ulterior. Dulceața și aroma de suc și coajă de lămâie fac combinația perfectă, așa că, în jumătate de oră, aveți o cremă de lămâie delicioasă și foarte simplu de făcut.

Lemon curd - cea mai bună cremă de lămâie
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 3-4 lămâi
  • 200 g zahăr
  • 110 g unt
  • 4 ouă
  • un praf de sare

Mod de preparare

Spălați bine lămâile și dați pe răzătoare coaja, având grijă să nu ajungeți la partea albă, pentru că aceea este amară. Stoarceți zeama lămâilor și strecurați-o.

Puneți coaja de lămâie și zahărul într-un robot de bucătărie și amestecați bine, până când zahărul se topește și se amestecă bine cu coaja.

Adăugați untul și mixați până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul și mixați bine. Puneți zeama de lămâie și un praf de sare.

Turnați amestecul într-o oală și puneți pe foc, la foc mic, amestecând încontinuu. Lăsați pe foc până când crema s-a îngroșat puțin, în jur de 10 minute.

Turnați crema în forme, lăsați să se răcească și apoi dați la frigider câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!