Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse. 

Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.

Mousse de mascarpone cu lămâie
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g brânză mascarpone
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe limoncello sau lichior de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g cremă de lămâie (Lemon Curd)
  • 120 ml frișcă lichidă
  • mentă/ fructe de pădure pentru decor

Mod de preparare

Bateți frișca lichidă cu zahărul pudră, până când capătă consistență. Dați la frigider cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.

Într-un bol, mixați crema mascarpone până când devine pufoasă. Adăugați lichiorul, vanilia și crema de lămâie. Mixați bine totul, după care încorporați frișca, cu mixerul la viteză mică sau cu ajutorul unui tel sau unei spatule.

Puneți mousse-ul în cupe sau recipiente și dați la rece pentru cel puțin două ore înainte de a servi. Decorați cu fructe proaspete sau cu frunze de mentă.

Poftă bună!