Dacă vă plac mâncărurile cu ciuperci, trebuie să încercați această rețetă de mini plăcinte. Se fac ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt ideale ca gustare, ca aperitiv sau pentru o masă rapidă și delicioasă.

Mini plăcintele cu ciuperci sunt gata într-o jumătate de oră, sunt foarte gustoase și pot fi făcute oricând, din aluat foietaj congelat sau proaspăt. Sunt perfecte dacă aveți musafiri sau la petreceri, pentru că sunt foarte gustoase și arată extrem de bine. 

Mini plăcinte cu ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 2 lingurițe făină
  • 1 ou
  • 1 pachet aluat foietaj
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți untul și uleiul într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa tocată, usturoiul mărunțit și ciupercile tăiate felii. Asezonați cu sare și piper, puneți smântâna lichidă și amestecați. Lăsați pe foc până scade lichidul, amestecând din când în când. Adăugați făina cât să se îngroașe puțin sosul. Opriți focul și puneți pătrunjelul tocat.

Pregătiți o formă pentru brioșe și ungeți-o cu puțin ulei și făină. Întindeți aluatul foietaj și tăiați bucăți pătrate, cu latura de 8-10 cm.

Puneți bucățile de aluat în forme și umpleți cu ciupercile. Puneți încă o bucată de aluat peste și presați marginile pentru a ”sigila” mini plăcintele. Ungeți cu ou bătut la final.

Dați mini plăcintele la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos deasupra.

Poftă bună!