Nu e nevoie sa te "bati" pentru desert cu aceste prajituri italiene individuale.

Mini Zuccotto
Timp total 4 ore și 15 minute

Ingrediente

  • 400g blat de tort
  • 80ml lichior Cointreau
  • 800g ricotta proaspata
  • 100g baton de ciocolata Toblerone, tocat
  • 55g zahar pudra
  • 3 lingurite coaja de portocala, rasa fin
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 600g cirese proaspete
  • smantana

Mod de preparare

1. Cu un cutit zimtat pentru se taie blatl in felii groase de 1 cm. Se taie fiecare felie in fasii de 3cm latime. Se aranjeaza feliile, care se suprapun usor, pe laturile unei cani. Se stropesc cu lichior.

2. Se pune ricotta, Toblerone, zaharul si coaja de portocala intr-un castron mare si se amesteca pentru a combina. Se pune amestecul de ricotta uniform in canile captusite, apasand ferm. Se acopera cu folie de plastic si se pun la frigider timp de 4 ore pentru a se raci.

3. Se rstoarna pe un platou si se pudreaza cu cacao. Se serveste cu cirese si smantana, daca se doreste.