Vrei să îți răsfeți simțurile și să experimentezi o combinație perfectă de arome? Încearcă aceste mini-tarte cu ciocolată și lasă-te purtat într-o călătorie a gusturilor.
Aceste mini tarte cu ciocolată sunt bogate în unt și umplute cu un ganache de ciocolată, făcut. Puteți să faceți acasă cojile de tartă sau le puteți cumpăra direct din magazin.
Acest desert se face foarte repede. Umplutura e gata în doar 5 - 7 minute și poate fi făcută cu până la 2 zile înainte.
Cojile de mini tarte se pot face în casă de la zero, urmând instrucțiunile de mai jos, dar cumpărarea lor direct din magazin este o modalitate excelentă de a face aceste tarte rapid și ușor.
Există doar două ingrediente principale ciocolată și smântână, ambele ușor de găsit. Restul sunt arome adăugate. Noi folosim ciocolată neagră, dar orice ciocolată care vă place funcționează foarte bine.
În plus, puteți aromatiza ganache-ul în multe feluri diferite. De exemplu, vara adăugați un piure de fructe, sau iarna puteți adăuga piure de dovleac, condimente pentru dovleac sau un strat de umplutură de plăcintă cu mere.
Datorită dimensiunilor reduse, mini tartele cu ciocolată sunt ideale pentru servirea la petreceri, evenimente sau pentru a fi oferite cadou.
Rețeta de mini tarte cu ciocolată
Ingrediente
Coji de tartă de casă
- 225 grame de făină universală
- 120 grame unt
- 50 grame de zahăr
- 1/4 linguriță de sare
- 1 gălbenuș de ou mare
- 2 linguri de apă rece
Ganache de ciocolată
- 200 grame ciocolată
- 120 grame de smântână (38%)
- 60 grame unt (opțional)
- 1 lingură de sirop de porumb (opțional)
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță pudră de cafea instant (opțional)
Sau coji de tartă din magazin
- 24 de mini coji de tartă
Mod de preparare
Coji de tartă făcute în casă
Într-un robot de bucătărie adăugați făina, zahărul, sarea, untul tăiat cubulețe și amestecați timp de 30 de secunde până când obțineți o consistență asemănătoare pesmetului. Combinați gălbenușul de ou cu apa rece și adăugați-l la amestec. Amestecați pentru încă 30 de secunde.
Se toarnă amestecul pe o suprafață de lucru. Adunați toate firimiturile și formați o minge. Împărțiți bila în două discuri. Înfășurați aluatul în folie de plastic și dați-l la rece timp de 20-30 de minute sau până când este suficient de ferm pentru a fi rulat.
Întindeți aluatul între două foi de hârtie de copt până la o grosime de aproximativ 3 mm. Folosiți un inel de tartă pentru a tăia aluatul. Apoi folosiți o riglă pentru a tăia fâșii și a alinia laturile formelor asigurându-vă că aluatul se lipește bine. Răciți formele în frigider timp de 15 minute.
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade timp de cel puțin 10 minute. Apoi înțepați baza tartelor cu vârful unei furculițe. Coaceți în cuptorul încins timp de 15-18 minute, până când devin ușor aurii. Se lasă să se răcească complet pe un grătar de sârmă.
Pentru o culoare aurie intensă a crustei, pensulați cojile de tartă cu albuș de ou bătut după 15 minute de coacere și apoi mai coaceți 5 minute.
Umplutura de ganache de ciocolată
La cuptorul cu microunde - Într-un castron mediu, termorezistent, încălziți ciocolata tocată, smântâna, untul, siropul de porumb până când toată ciocolata este topită și netedă. Adăugați sarea, cafeaua și extractul de vanilie.
În cratiță - Se încălzește smântâna într-o cratiță mică la foc mediu, până aproape de fierbere. Se toarnă smântâna fierbinte peste ciocolata tocată și se amestecă până se omogenizează. Adăugați restul ingredientelor și amestecați până la omogenizare.
Asamblați
Umpleți tartele - Turnați ganache-ul de ciocolată la temperatura camerei într-o pungă de cofetărie și umpleți fiecare coajă de tartă.
Răciți și ornați - Răciți la frigider pentru cel puțin 2-4 ore sau până când se întărește. Adăugați o nucă acoperită cu ciocolată la fiecare tartă și presărați cu zahăr pudră. Serviți la temperatura camerei.
Tips & tricks
- Răciți castronul și ingredientele, inclusiv untul tăiat cubulețe, cu o oră înainte de a începe să faceți aluatul. Astfel veți obține o crustă frumoasă și fragedă.
- Puneți la îndemână toate echipamentele înainte de a începe să faceți aluatul, astfel încât să puteți lucra rapid și eficient.
- Lăsați aluatul în frigider înainte de a-l întinde, indiferent cât de repede aveți nevoie de el În acest fel, untul va rămâne rece și textura aluatului va rămâne sfărâmicioasă.
- Dacă aluatul crapă prea mult înseamnă că este prea rece, lăsați-l să se odihnească câteva minute în afara frigiderului, apoi întindeți-l din nou.
- Răciți aluatul înainte de coacere pentru a rămâne fraged.
- Folosiți întotdeauna un cuptor încins. Un cuptor rece va topi untul în loc să îl gătească.
- Prăjitura se coace atunci când partea de jos este gătită, nu când marginile sunt rumenite. Asigurați-vă întotdeauna că partea de jos a crustei este gătită, altfel umplutura se va înmuia în crustă.
- Dacă marginile se rumenesc prea repede – acoperiți-le cu folie de aluminiu.
- Tăiați fin ciocolata pentru ca aceasta să se topească ușor și să nu se formeze cocoloașe în ganache.
- Indiferent dacă folosiți metoda cuptorului cu microunde sau a aragazului - nu supraîncălziți smântâna. Aceasta poate face ca ciocolata să se descompună.
- Turnați amestecul de ciocolată în formele de tartă cât timp este încă ușor cald, astfel încât să se netezească ușor iar suprafață să fie netedă
- Răciți ciocolata pentru cel puțin câteva ore, chiar și după ce s-a întărit. Dar, asigurați-vă că tartele se servesc la temperatura camerei, pentru ca ciocolata să fie moale.
Variante ale rețetei
- Coajă de tartă cu ciocolată - înlocuiți 2 linguri de făină cu pudră de cacao în aluat pentru a obține o crustă cu ciocolată.
- Amestec de ciocolată - puteți face ganache de ciocolată cu ciocolată dulce-amăruie sau semi-dulce.
- Forme de tartă – noi am folosit inele pentru cojile de tartă, dar puteți folosi, de asemenea, mini forme de tartă, forme de tartă cu fund detașabil sau o formă de brioșe.
Mini tartele cu ciocolată pot fi decorate în nenumărate moduri, folosind fructe proaspete, fructe uscate, nuci, alune, ciocolată rasă, frișcă sau glazuri colorate.