Timp total 40 minute
Ingrediente
- 4 banane
- 250ml smantana
- un varf de cutit sare de mare
- 75g de zahar, plus 1 lingura pentru alunele
- 250g ciocolata neagra (70% cacao)
- 60g alune
Mod de preparare
1. Se zdrobesc bananele intr-un bol, apoi se adauga smantana, sarea de mare si zaharul. Se toarna intr-o tigaie si se incalzeste foarte usor, amestecand constant. Se adauga ciocolata neagra, apoi se ia de pe foc si se amesteca pentru a combina. Se transfera intr-un procesor de alimente pana la omogenizare. Se strecoara printr-o sita intr-o cana, aruncand orice ceea ce ramane in sita, apoi se imparte intre 8 vase mici.2. Se acopera fiecare cu o bucata de folie, se lasa sa se raceasca complet.
3. Intre timp, se prajesc alunele intr-un cuptor, apoi se maruntesc foarte fin, cu ajutorul unui chopper cu o lingura de zahar. Se pastreaza la rece intr-un container etans sau punga.
4. Pentru a servi, se imprastie unele dintre alunele indulcite peste partea de sus a fiecarui vas si se serveste.