Portocalele proaspete si lamaile dau o aroma minunata acestui desert usor si racoritor!

Mousse De Citrice
Timp total 3 ore și 20 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de apa fierbinte
  • 2 lingurite de gelatina
  • 2 albusuri
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 300g iaurt de vanilie
  • 2 lingurite coaja de portocala, rasa fin
  • 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
  • bucati de portocala

Mod de preparare

1. Se pune apa fierbinte intr-o cana termorezistenta. Se adauga gelatina. Se bate cu o furculita pentru a se dizolva gelatina. Se lasa sa se raceasca.

2. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate albusul de ou intr-un castron pana cand se formeaza varfuri usor rigide. Se adauga zahar. Se bate timp de 4-5 minute sau pana la dizolvare. Se pune iaurtul intr-un castron. Se adauga coaja de portocala si coaja de lamaie. Apoi se adauga amestecul de gelatina. Se incorporeaza albusurile. Se pune compozitia in 4 pahare. Se lasa la frigider timp de 3 ore, apoi se decoreaza cu bucati de portocale. Se serveste.