Portocalele proaspete si lamaile dau o aroma minunata acestui desert usor si racoritor!
Timp total 3 ore și 20 minute
Ingrediente
- 2 linguri de apa fierbinte
- 2 lingurite de gelatina
- 2 albusuri
- 1/3 cana zahar pudra
- 300g iaurt de vanilie
- 2 lingurite coaja de portocala, rasa fin
- 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
- bucati de portocala
Mod de preparare
1. Se pune apa fierbinte intr-o cana termorezistenta. Se adauga gelatina. Se bate cu o furculita pentru a se dizolva gelatina. Se lasa sa se raceasca.2. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate albusul de ou intr-un castron pana cand se formeaza varfuri usor rigide. Se adauga zahar. Se bate timp de 4-5 minute sau pana la dizolvare. Se pune iaurtul intr-un castron. Se adauga coaja de portocala si coaja de lamaie. Apoi se adauga amestecul de gelatina. Se incorporeaza albusurile. Se pune compozitia in 4 pahare. Se lasa la frigider timp de 3 ore, apoi se decoreaza cu bucati de portocale. Se serveste.