Combinația de caramel și ciocolată este una irezistibilă pentru cei mai mulți dintre noi. Mai ales dacă vorbim despre niște muffins pufoase și rumenite în cuptor, răsfățate cu un sos cremos și dulce de caramel.

Astăzi vă propunem un desert simplu și delicios, cu care vă veți da gata prietenii sau musafirii. Brioșe de ciocolată cu sos caramel, ușor de făcut și incredibil de gustoase.  

Muffins cu cremă de caramel
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 125 g ciocolată neagră
  • 125 g unt
  • 335 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 lingurițe cacao
  • un praf de sare
  • Pentru crema caramel:
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 30 caramele simple

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o formă pentru brioșe, pe care o ungeți cu puțin unt sau ulei.

Puneți untul și ciocolata într-un bol și topiți la bain marie. Amestecați până când ambele ingrediente s-au topit și s-au combinat.

Adăugați ouăle unul câte unul, un praf de sare, făina, zahărul și cacaoa și amestecați cu ajutorul unui tel până când toate ingredientele s-au combinat.

Turnați compoziția în forme și dați la cuptor pentru 15 minute sau până când brioșele s-au rumenit.

Între timp, vă puteți ocupa de crema de caramel. Puneți frișca lichidă într-un vas pe foc și adăugați caramelele. Amestecați până când acestea s-au topit și amestecul începe să fiarbă. Când sosul s-a îngroșat, opriți focul și lăsați-l să se răcească.

Puneți câte o linguriță de sos caramel peste fiecare brioșă și serviți.

Poftă bună!