Brioșele sărate sunt o idee excelentă dacă vreți să pregătiți o gustare caldă, un mic dejun, niște aperitive sau un brunch. Și pentru că tot este sezonul dovleacului, astăzi vă propunem o rețetă de brioșe pufoase, cu dovleac și cheddar.
Se fac ușor, sunt gata într-o jumătate de oră și răspândesc o aromă irezistibilă în bucătărie. Dacă nu aveți piure de dovleac, îl puteți obține prin coacerea unui dovleac plăcintar și apoi pasarea miezului.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 500 g piure de dovleac
- 80 g cheddar
- 2 ouă
- 150 g făină
- sare
- piper
- chives sau orice verdeață vă place
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă pentru muffins pe care o ungeți cu puțin ulei sau unt.Pasați piureul de dovleac cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Puneți peste el cheddar-ul dat pe răzătoare, ouăle bătute, sare, piper și făina adăugați-o treptat.
Amestecați bine, iar la final adăugați verdeața. Puneți amestecul în formele pentru brioșe, având grijă să îl distribuiți în mod egal. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute.
Serviți brioșele după ce s-au răcit puțin. Poftă bună!