Brioșele sărate sunt o idee excelentă dacă vreți să pregătiți o gustare caldă, un mic dejun, niște aperitive sau un brunch. Și pentru că tot este sezonul dovleacului, astăzi vă propunem o rețetă de brioșe pufoase, cu dovleac și cheddar.

Se fac ușor, sunt gata într-o jumătate de oră și răspândesc o aromă irezistibilă în bucătărie. Dacă nu aveți piure de dovleac, îl puteți obține prin coacerea unui dovleac plăcintar și apoi pasarea miezului. 

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g piure de dovleac
  • 80 g cheddar
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • sare
  • piper
  • chives sau orice verdeață vă place

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă pentru muffins pe care o ungeți cu puțin ulei sau unt.

Pasați piureul de dovleac cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Puneți peste el cheddar-ul dat pe răzătoare, ouăle bătute, sare, piper și făina adăugați-o treptat.

Amestecați bine, iar la final adăugați verdeața. Puneți amestecul în formele pentru brioșe, având grijă să îl distribuiți în mod egal. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute.

Serviți brioșele după ce s-au răcit puțin. Poftă bună!