Daca vrei sa pregatesti un aperitiv special pentru mesele in familie, aceasta reteta este fix ceea ce iti trebuie.

Briose Cu Branza Cheddar, Ardei Iute Si Porumb
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 175g faina
  • 4 linguri de praf de copt
  • 1/2 lingura de sare
  • 150g malai
  • 100g cheddar ras
  • 1/4 linguri de fulgi de chilli
  • 284ml lapte
  • 2 oua
  • 75g unt
  • 160g conserva porumb
  • 2 ardei iuti, taiati
  • 1 ardei iute, felii
  • 25g cheddar ras

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava de briose cu hartie. Se pun faina, praful de copt si sarea intr-un castron si se adauga malaiul, cheddar si chilli.

2. Se pun 284 ml de lapte intr-o cana si se adauga oul batut si untul topit.

3. Se adauga amestecul de lapte peste ingredientele uscate cu 160g de porumb dulce si 1 ardei iute, tocat marunt.

4. Se imparte aluatul in formele de briosa, se presara cu cheddar ras si se adauga cate o felie de ardei iute. Se coace timp de 20 de minute pana cand cresc si sunt aurii.