Daca vrei sa pregatesti un aperitiv special pentru mesele in familie, aceasta reteta este fix ceea ce iti trebuie.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 175g faina
- 4 linguri de praf de copt
- 1/2 lingura de sare
- 150g malai
- 100g cheddar ras
- 1/4 linguri de fulgi de chilli
- 284ml lapte
- 2 oua
- 75g unt
- 160g conserva porumb
- 2 ardei iuti, taiati
- 1 ardei iute, felii
- 25g cheddar ras
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava de briose cu hartie. Se pun faina, praful de copt si sarea intr-un castron si se adauga malaiul, cheddar si chilli.2. Se pun 284 ml de lapte intr-o cana si se adauga oul batut si untul topit.
3. Se adauga amestecul de lapte peste ingredientele uscate cu 160g de porumb dulce si 1 ardei iute, tocat marunt.
4. Se imparte aluatul in formele de briosa, se presara cu cheddar ras si se adauga cate o felie de ardei iute. Se coace timp de 20 de minute pana cand cresc si sunt aurii.