Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți și pot fi incluse într-o mulțime de deserturi, de la o simplă cremă cu iaurt și miere, până la prăjituri și torturi complexe. 

Iar combinația de fructe de pădure cu ciocolată este întotdeauna savuroasă. Astăzi vă propunem o negresă cu fructe de pădure, pentru care puteți folosi doar un fel de fructe (mure, zmeură, afine) sau amestec, pentru un plus de gust. 

Negresă cu fructe de pădure
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 55 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 25 g cacao
  • 80 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 300 g amestec fructe de pădure

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade.

Topiți untul împreună cu ciocolata la bain marie și lăsați să se răcească.

Bateți albușurile spumă cu un praf de sare și cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când obțineți o spumă tare. Separat, bateți gălbenușurile cu restul de zahăr și cu vanilia, până când veți obține o cremă deschisă la culoare și zahărul va fi topit.

Amestecați ingredientele uscate, adică făina, cacaoa și praful de copt și cerneți-le.

Turnați ciocolata peste spuma de albuș și încorporați-o. Adăugați și gălbenușurile și amestecați bine. Opriți mixerul și încorporați ingredientele uscate adăugând câte o lingură pe rând și amestecând cu o spatulă sau un tel.

Când blatul este gata, îl puteți turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți fructele de pădure peste blat, fără să le împingeți în compoziție.

Dați la cuptor, la 170 de grade, pentru 40-45 de minute. Reduceți focul la 150 după primele 20 de minute.

După ce s-a răcit, puteți tăia și servi prăjitura simplă sau cu zahăr pudră.

Poftă bună!