Daca te-ai saturat de un mic dejun traditional, incearca aceasta combinatie pentru prima masa a zilei.

Pain Perdu Cu Fructe
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 75g unt
  • 225g capsuni
  • 125g coacaze rosii sau coacaze negre
  • 4-5 linguri de zahar
  • 200g zmeura
  • 5 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de vin alb
  • 4 felii de paine
  • smantana

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita, la o temperatura foarte scazuta, timp de aproximativ 12 minute. Se va forma o spuma aurie-palida. Se toarna lichidul de dedesubt (untul clarificat) intr-o tigaie neacoperita.

2. Intre timp, se spala si se taie capsunile. Se curata coacazele negre. Se pun intr-o cratita cu 3 linguri de zahar. Se pun la foc mic, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva. Se ia de pe foc si se adauga zmeura. Se pune deoparte.

3. Intr-un castron mare, se bat galbenusurile de ou si vinul si se adauga restul de o lingura de zahar.

4. Se pune tigaia cu untul clarificat la foc mediu. Se trec felii de paine prin amestecul de ou, astfel incat acestea sa se imbibe bine, apoi se prajesc in untul clarificat timp de 2-3 minute fiecare parte sau pana cand sunt aurii si usor crocante.

5. Se pun feliile pe un platou. Se toarna fructele suculente si se presara cu zahar in plus. Se servesc cu smantana.