Dintre deserturile fără coacere, panna cotta este o alegere delicioasă, cremoasă și foarte simplu de realizat. Se face ușor, dar aveți nevoie de răbdare pentru că necesită mult timp în care trebuie să stea la frigider înainte de a fi servită. 

Astăzi vă propunem o rețetă de panna cotta pe care o puteți servi cu fructe proaspete, cu dulceață sau jeleu de fructe. Vă recomandăm să încercați combinația cu dulceață de fructe de pădure.

Panna cotta cu vanilie și dulceață
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 600 ml smântână lichidă
  • o păstaie de vanilie
  • 4 foi gelatină
  • 75 g zahăr pudră
  • dulceață pentru servit

Mod de preparare

Tăiați păstaia de vanilie și puneți-o în smântâna lichidă pentru câteva ore. După ce aroma s-a infuzat, îndepărtați păstaia și puneți smântâna împreună cu zahărul pe foc. Separat, puneți gelatina la înmuiat în apă rece.

Când smântâna ajunge la punctul de fierbere și zahărul s-a dizolvat, dați la o parte de pe foc. Puneți gelatina scursă de apă și amestecați bine. Turnați desertul în forme de silicon sau orice forme unse cu puțin ulei înainte.

Dați la frigider pentru 12 ore sau peste noapte. Pentru a servi, scoateți panna cotta din forme sau răsturnați-le și puneți 1-2 lingurițe de dulceață deasupra, după gust. Se potrivește perfect cu dulceață de afine, zmeură sau fructe de pădure.

Serviți rece. Poftă bună!