Deserturile fără coacere sunt ușoare, rapide și la îndemână pentru orice gospodină. Se fac ușor și nu aveți cum să dați greș. Sunt potrivite pentru orice ocazie și vă puteți bucura oricând de aroma lor.

Astăzi vă propunem un desert perfect pentru acele zile când aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să vă complicați prea tare. Sau în cazul în care aveți la îndemână niște fructe de pădure sau căpșuni și nu aveți ce să faceți cu ele. Panna cotta cu fructe se face din numai câteva ingrediente, dar este un desert de efect, pe placul întregii familii.

Panna Cotta cu căpșuni
Timp total 45 minute

Ingrediente

450 g căpșuni 1 linguriță esență de vanilie 3 foi gelatină 80 g zahăr 500 ml smântână lichidă 3 pliculețe gelatină pentru decor

Mod de preparare

Puneți smântâna lichidă împreună cu zahărul și vanilia pe foc. Când începe să fiarbă, dați la o parte de pe foc. Înmuiați gelatina în apă rece și puneți-o peste amestecul de smântână. Omogenizați și lăsați vasul să se răcească complet.

Pentru jeleu, înmuiați gelatina granule în câteva linguri de apă rece. Pasați bine fructele cu ajutorul blenderului. Amestecați fructele cu gelatina și lăsați deoparte.

Când crema albă s-a răcit, puneți-o în recipiente mici. Puneți 2-3 linguri de jeleu de fructe deasupra și dați la frigider pentru cel puțin două ore sau până când jeleul s-a închegat.

Poftă bună!

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.