O supa groasa, traditionala din Italia, pentru un pranz usor.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- busuioc proaspat
- 2kg de rosii, tocate
- 120ml ulei de masline
- 6 catei de usturoi, 1 lasat intreg si restul taiati marunt
- 1 lingurita de zahar (optional)
- paine rustica alba
- 12 masline negre, taiate in bucati
- 65g parmezan, ras fin
Mod de preparare
1. Se separa frunzele de busuioc de tulpini si se pun deoparte. Se taie fin tulpinile. Se curata rosiile, se pun intr-un castron rezistent la caldura si se acopera cu apa fiarta. Se lasa timp de 30 de secunde pana cand se pot decoji, apoi se scurg si se curata pielitele. Se taie in bucati mici.2. Se pune uleiul de masline intr-o cratita cu cei 5 catei de usturoi tocati si se lasa la foc mediu. De indata ce se caleste usturoi, se adauga tulpinile de busuioc taiate, se reduce caldura si se gateste foarte usor timp de 1 minut.
3. Se adauga rosiile (si zaharul in cazul in care se foloseste) in cratita si se lasa sa se gateasca usor, amestecand din cand in cand, timp de cateva minute pana cand se inmoaie. Daca nu au foarte mult lichid, se adauga pana la 300 ml apa pana cand sunt 2 litri de supa. Se fierbe timp de inca 5 minute.
4. Se prajesc 2 felii de paine. Se taie pe jumatate catelul de usturoi ramas si se freaca ambele parti ale fiecărei felii. Se taie fiecare felie in bucati, se presara cu cu 1 lingurs de ulei de mssline si putins sare.
5. Se taie frunzele de busuioc in bucati si se amesteca in supa cu putina sare si piper negru dupa gust. Se pune supa in boluri si se imprastie cu maslinele negre. Se presara parmezanul, apoi se serveste.