Un desert fin, cu o textura cremoasa, numai bun pentru serile in doi.

Parfait cu ciocolata si menta
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • aproximativ 25 de frunze proaspete de menta, plus cateva pentru decor
  • 400ml smantana
  • 1 lingurita de zahar granulat
  • 100g ciocolata
  • 3 oua, separate
  • 75g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se taie fin cele 25 de frunze de menta. Se pun intr-o tigaie mica, cu 300 ml de smantana zaharul granulat. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

2. Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un castron. Se topeste la cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute. Se adauga galbenusurile de ou. Se adauga cea mai mare parte din smantana racita si se amesteca bine.

3. Intr-un vas curat, se bat albusurile de ou pana cand devin usor rigide. Se adauga zaharul pudra. Se incorporeaza amestecul de ciocolata in albusurile de ou si se amesteca.

4. Se pune folie alimentarea intr-o tava de briose, se toarna compozitia in fiecare forma, se acopera cu folie si se ingheata timp de 4-5 ore sau peste noapte. Se scoate parfait-ul pe platouri si chiar inainte de servire se decoreaza cu smantana, niste frunze de menta si bucle de ciocolata.