Are un gust uimitor si este foarte usor de facut, fiind o alternativa la clasica inghetata.

Parfait De Zmeura Si Fistic
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 2 oua, separate
  • 50g zahar
  • 1/2 lingura de pasta de vanilie
  • 200ml smantana
  • fistic, tocat

Pentru sosul de zmeura:

  • 100g zahar
  • 200g zmeura

Mod de preparare

1. Pentru a face sosul de zmeura, se pun 100g de zahar intr-o cratita cu un strop de apa si se incalzeste foarte usor pana cand zaharul se dizolva. Se da in fiert si se lasa timp de 5-10 minute, pana cand se reduce si se topeste. Se adauga zmeura, apoi se mai gateste cateva minute pana cand fructele se sfarama aproape complet. Se ia cratita de pe foc, apoi se trece siropul de zmeura printr-o sita, intr-un bol (se arunca semintele). Se lasa deoparte pentru a se raci complet, intr-un castron acoperit cu folie de plastic.

2. Se tapeteaza o tava de chec cu folie de plastic, lasand folia sa cada peste margini. Se pun galbenusurile de ou, 50g de zahar si pasta de vanilie intr-un castron mare, apoi se amesteca cu un mixer electric, pana cand se ingroasa. Se bate smantana intr-un castron separat, apoi se incorporeaza usor in amestecul de galbenus de ou. Se bat albusurile de ou intr-un alt bol, pana cand formeaza varfuri rigide, apoi se pliaza usor in amestecul de galbenus.

3. Se adauga fisticul, apoi se pune o treime din amestec in tava pregatita. Se adauga sosul de zmeura rece deasupra. Se repeta cu toata compozitia, apoi se acopera cu folia si se ingheata timp de aproximativ 8 ore.

4. Inainte de a servi, se scoate parfait-ul din congelator si se lasa sa se inmoaie cateva minute. Se scoate pe un platou si se taie felii. Se serveste cu zmeura proaspata si fistic.