Un desert traditional, care in Rusia se serveste in ziua de Paste.
Timp total 6 ore și 40 minute
Ingrediente
- 300g branza ricotta
- 250g mascarpone
- 100g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 75ml smantana
- 50g migdale prajite, fin tocate
- 50g ciocolata, fin tocata
- 125g fructe glasate, taiate marunt
Mod de preparare
1. Se pune folie alimentara intr-un castron mare, inclusiv pe laterale.2. Se pune ricotta, mascarpone, zaharul pudra si vanilia intr-un castron si se amesteca cu ajutorul unui mixer, pana la omogenizare.
3. Se bate usor smantana, apoi se incorporeaza in amestecul de branza si se adauga migdalele, ciocolata si fructele. Se pune compozitia in castronul preparat. Se acopera cu o farfurie si se pune o greutate deasupra. Se lasa peste noapte la frigider.
4. Se elimina greutatea si farfuria si se rastoarna pe un platou. Se serveste cu smochine coapte.