O reteta clasica englezeasca, fish and chips, cu castraveciori si sos de capere.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 3 cartofi mari
- ulei vegetal
- ulei de masline
- 2 buc file de cod
- faina
- cativa castraveciori murati
- capere
- 1 lamaie
- patrunjel
- Couple of good dollops of mayonnaise
Mod de preparare
1. Incalziti cuptorul la 220 grade celsius. Taiati cartofii pai si puneti-i la fiert pentru 2-3 minute. Scoateti cartofii si lasati-i la scurs. Dupe ce s-au scurs bine, ii asezati in tava si adaugati ulei. II lasati la cuptor 25-30 de minute pana capata o culoare aurie.2. Cu 15 minute inainte ca legumele sa fie gata, puneti pe foc o tigaie in care ati adaugat ulei de masline. Treceti pestele prin faina, apoi il puneti la prajit pentru 5-6 minute pe fiecare parte.
3. Dupa ce ati scos pestele din tigaie, adaugati, in uleiul ramas, castraveciorii si caperele si caliti-le 1 minut. Adaugati zeama de lamaie si mai lasati-le inca 1 minut. Adaugati patrunjel si luati tigaia de pe foc.
4. Puneti cate o lingura de maioneza pe fiecare bucata de peste si adaugati peste ele sosul de castraveciori si capere. Serviti langa cartofi.