Încercați rețeta de Fish Fingers cu Garam Masala - o fuziune perfectă între tradițional și exotic, gata în doar 30 de minute.

Fish fingers cu garam masala

Fish fingers (file de pește pane) condimentate cu Garam Masala și piper Cayenne sunt pline de arome, fiind ideale pentru o cină în timpul săptămânii. Această rețetă este potrivită și pentru copii și se pregătește la cuptor. Eeste experiența culinară perfectă pentru cei care își doresc să încerce ceva nou!

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de fish fingers, care să fie delicioasă și deosebită în același timp, atunci ați ales-o pe cea mai bună! Crocante la exterior și moi la interior, acestea sunt ușor de făcut și mai mult, reprezintă o modalitate ușoară de a introduce mirodenii în meniul copiilor.

Pentru asta, aveți nevoie doar de câteva ingrediente simple, iar apoi veți da totul la cuptor. Pentru a deveni crocante, le treceți prin făină cu Garam Masala, piper Cayenne (pudră), apoi prin pesmet japonez Panko și vor avea o crustă pe care copiii o vor adora.

Ce este Garam Masala?

Garam Masala este un amestec de condimente parfumat folosit în mod obișnuit în bucătăria indiană și din Asia de Sud-Est. Acesta variază puțin în funcție de zonă, însă, în mod normal, include cardamom măcinat, scorțișoară, cuișoare și piper negru. Căutați-l la raionul de condimente al supermarketurilor sau chiar îl puteți comanda online.

Rețeta de fish fingers cu garam masala

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 grame de file de cod
  • 1 linguriță de sare kosher sau după gust
  • 30 de grame de făină universală
  • 1 linguriță de Garam Masala
  • 1/2 linguriță de piper Cayenne
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 1 ou mare
  • 80 ml de lapte integral
  • 90 de grame de pesmet Panko

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt sau una din silicon cu spray de gătit și lăsați-o deoparte.

Folosind prosoape de hârtie, uscați peștele pe ambele părți.

După aceea, tăiați fileul de pește în bucăți de 2 cm lățime, dar să aibă lungimea unui deget. Asezonați peștele cu sare.

Între timp, într-un castron mediu, combinați făina, Garam Masala și piperul Cayenne (pudră) și asezonați cu sare și piper. Într-un alt bol, tot de mărime medie, amestecați oul și laptele și puneți și puțină sare. Într-un al treilea castron mediu, adăugați pesmetul și adăugați sare și piper.

Acum este important să acordați puțină atentie: Luați câte o bucată de pește, o scufundați în amestecul de făină, asigurându-vă că este acoperită uniform. Apoi, se trece prin amestecul de ou și lapte, lăsând să se scurgă pentru scurt timp, iar la final, prin pesmet. Ultimul pas este să așezați peștele în tavă, pe foaia de copt.

Repetați acest procedeu cu fiecare bucată în parte, verificând de fiecare că batoanele sunt bine acoperite.

Așadar, întindeți bețișoarele de pește în tavă, într-un singur strat, cu puțină distanță între ele. Pulverizați marginile cu spray de gătit pentru a nu se lipi.

Coaceți fish sticks până când se rumenesc bine pe exterior, 12 până la 15 minute, iar apoi trebuie să le întoarceți pe cealaltă parte. Atenție mare, nu trebuie să aibă culoarea maro închis!

La final, dacă mai e cazul, presărați sare peste ele și serviți-le cu un sos la alegere.

Cum se servește

Acestea sunt delicioase singure, dar dacă aveți chef, puteți încerca și un sos lângă. Iar în care aveți nevoie de câteva idei, le puteți servi cu un sos de tahini, sos de iaurt cu mentă sau sos de iaurt cu lămâie, acestea făcând pereche bună cu condimentele din pane.

În schimb, dacă simțiți nevoia de o garnitură, atunci puteți alege cartofii dulci sau cei prăjiți. Fasolea verde, broccoli, ardeiul gras sote sunt alegeri bune, pline de nutrienți, atunci când le serviți copiilor.

Sfaturi pentru a face cele mai bune fish fingers

Țineți cont de câteva sfaturi simple atunci când faceți această rețetă:

  • Dacă folosiți pește congelat, dezghețați-l complet în frigider înainte de utilizare.
  • Uscați peștele cu un prosop de hârtie înainte de a-l condimenta.
  • Încercați pe cât posibil să tăiați peștele în bucăți de aceeași dimensiune pentru a se găti cât de cât uniform.
  • Înainte de a-l face pane, se adaugă sare în făină, ou și pesmet.
  • Întoarceți peștele la jumătatea timpului de gătit pentru a se rumeni pe ambele părți
  • Atunci când le așezați în tavă, fish sticks nu trebuie să se suprapună pentru a se găti bine.

Folosirea altor tipuri de pește

Orice pește alb, ferm va merge bine pentru această rețetă. Dacă nu găsiți cod, puteți folosi șalău, eglefin, tilapia sau halibut.

Tilapia este mult mai subțire decât codul, așa că este nevoie să ajustați timpul de gătire în funcție de tipul de pește pe care îl folosiți: cu cât fileul de pește este mai subțire, cu atât timpul de gătire este mai mic.

Și bineînțeles, cu cât fileul este mai gros, cu atât timpul de gătire este mai mare.