Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita chilli
- 2 sfecle rosii
- 2 sfecle albe
- 2 lamai - sucul si coaja
- 3 portocale
- patrunjel
- masline verzi
- 4 fileuri de peste
Mod de preparare
1. Se amesteca uleiul de masline cu fulgii de chili intr-un bol mic. Se curata sfecla, apoi se taie in felii subtiri. Se pune intr-un vas putin adanc. Se imprastia coaja si se toarna sucul de lamaie peste sfecla cu un varf de cutit de sare. Se amesteca, apoi se lasa deoparte timp de 20 de minute.2. Intre timp, se taie portocale in felii subtiri. Se asezoneaza pestele si se stropeste cu un pic de ulei de masline. Se incalzeste o tigaie la foc mare, apoi se prajeste pestele timp de 2 minute pe fiecare parte sau pana cand este gata.
3. Se aranjeaza feliile de sfecla si cele de portocale in 4 farfurii, apoi se pune in fiecare farfurie cate un file de peste.Se pune peste patrunjel , masline tocate, putin ulei si chilli pentru a servi.