Desi numele nu este foarte cunoscut la noi in tara, fileuri de tilapia se gasesc in toate marile magazine si sunt ideale pentru un pranz usor si rapid.

Peste Tilapia cu lamaie si usturoi
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 4 fileuri de tilapia
  • 3 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura de unt topita
  • 1 catel de usturoi, tocate marunt
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • piper

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190 C. Se unge un vas termorezistent cu putin ulei.

2. Se calesc fileurile de tilapia sub un jet de rece si se uscuca cu prosoape de hartie.

3. Se pun fileurile in vasul pregatit. Se toarna sucul de lamaie peste fileuri, apoi untul topit. Se presara cu usturoi, patrunjel si piper.

4. Se coc fileurile in cuptorul preincalzit pana cand pestele este gatit, aproximativ 30 de minute.