Cele mai bune condimente pentru pește. Combinații delicioase de ierburi și arome
Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Aroma peștelui poate fi descrisă în multe feluri - de la dulce și delicată până la puternică sau cu gust de mâl - oricum, peștele și fructele de mare sunt orice, dar nu lipsite de gust atunci când le adăugați un plus de savoare, folosind una sau mai multe dintre aceste ierburi delicioase.

Este bine să optați pentru condimente care vor completa aroma și textura naturală a peștelui - condimente ușoare și mirodenii delicate pentru peștele cu gust blând și cu carnea fină și condimente tari pentru peștele mai aromat și cu textură fermă. O idee excelentă este să adăugați aceste condimente în unele feluri de mâncare, cum ar fi în tocănițe sau curry.

Cele mai bune condimente pentru somon

Somonul se potrivește în mod tradițional cu ierburi și condimente precum usturoiul, rozmarinul, cimbrul și oregano. Cu toate acestea, există o mulțime de combinații de arome diferite care adaugă savoare acestui tip de pește.

Deși somonul are un gust distinct, nu ar trebui să vă fie teamă să încercați câteva abordări culinare diferite pentru acest pește sănătos.

Cele mai bune condimente pentru pește alb

Există multe opțiuni diferite atunci când cumpărați pește alb. Când vorbim de condimente pentru pește, puteți cumpăra în funcție de categoria din care face parte peștele, mai degrabă decât pentru un anumit tip de pește. Căutați peștele care este cel mai proaspăt și în sezon.

Orice tip de pește alb se va transforma într-un preparat delicios pentru că poate fi ușor prăjit, copt sau rumenit. Puteți folosi cod, plătică, crap sau halibut.

Deși puteți asocia adesea aceste tipuri de pește cu preparate pane, cum ar fi fish and chips, ele se potrivesc excelent și cu multe amestecuri de condimente diferite.

Datorită aromei blânde a peștelui alb, acesta se potrivește excelent cu condimentele picante și arome complexe. Când vorbim de peștele alb, nu trebuie să vă fie teamă să folosiți condimente picante.

Cele mai bune condimente pentru peștele tropical

Peștii tropicali se caracterizează prin medalioane groase, cărnoase și arome mai robuste. Acești pești rezistă bine la gătitul la temperaturi ridicate și sunt adesea savurați în sânge atunci când sunt foarte proaspeți.

Datorită texturii, sunt, de asemenea, un înlocuitor obișnuit al cărnii roșii sau al cărnii de pasăre în sandvișuri și burgeri.

Printre peștii tropicali se numără tonul și peștele spadă și se potrivesc bine cu arome tropicale, cum ar fi ananasul și mango, și cu condimente din locuri tropicale, cum ar fi condimentele din Caraibe și cele africane.

Totul ierburilor și condimentelor pentru pentru pește

Fiecare dintre aceste arome pot spori gustul natural al peștelui sau al fructelor de mare.

Chimen

Chimenul este un condiment cald și cu aromă de pământ. Dulceața și amărăciunea sa, atunci când este amestecat cu ceva citric, cum ar fi sucul de lime sau de lămâie, funcționează foarte bine cu peștele.

De asemenea, îl puteți combina cu alte condimente precum coriandrul sau cardamomul pentru a obține o aromă lemnoasă și savuroasă.

Aromați peștele cu o marinată simplă de chimen cu usturoi proaspăt și suc de lămâie. Marinata își face treaba și transformă fără efort peștele într-o mâncare savuroasă care se potrivește perfect cu salsa.

Turmeric

Turmericul are o aromă bogată, caldă și aromată. Are un gust de pământ și amar, cu note de condiment piperat. Se potrivește în special cu fructele de mare.

De asemenea, pudra de turmeric conferă mâncărurilor o minunată culoare gălbuie. În funcție de cantitatea de pudră adăugată, aceasta poate varia de la galben pal la o culoare strălucitoare și aproape portocalie.

Paprika

Ca intensitate, paprika poate varia de la ”blândă”, la ”dulce” și până la ”iute” - în funcție de tipul de ardei folosit pentru a face acest condiment sub formă de pudră, de culoare roșie. Există, de asemenea, paprika afumată, care are o aromă lemnoasă, pământie, deoarece ardeii folosiți sunt mai întâi uscați prin afumare.

Paprika se potrivește foarte bine cu mâncăruri sărate și poate fi asociată cu mărar uscat și piper cu lămâie pentru o aromă mai ierboasă, mai piperată și mai estivală.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline și paprika cu o furculiță. Ungeți fileurile de pește cu acest amestec și dați-le la cuptor.

Frunze de dafin

Mirosul său unic se potrivește perfect cu peștele cu gust delicat, cum ar fi codul sau tilapia. Frunzele de dafin pot fi, de asemenea, folosite pentru a aromatiza tocanițele și borșurile de pește. Nu puteți da greș cu această combinație.

Mărar

Mărarul este un condiment de bază atunci când vorbim de pește și fructe de mare. Mărarul este deosebit de bun pentru a adăuga o aromă delicată în multe rețete de pește și fructe de mare.

Măghiran

Dulce și savuros, măghiranul este ca o formă mai blândă și mai puțin pronunțată de oregano. Este o plantă din familia mentei. Mulți spun că are un ușor gust de citrice și de pin dulce.

Mentă

Doar puțină mentă va îmbunătăți cu adevărat orice rețetă de pește. Menta taie în mod eficient aromele bogate pentru a adăuga o aromă plăcută oricărui fel de fruct de mare. Trebuie folosită cu grijă, totuși, altfel poate copleși rețeta.

Pătrunjel

Pătrunjelul este o plantă suculentă, cu gust proaspăt, care susține destul de bine aromele delicate ale peștelui și fructelor de mare. Pătrunjelul este o garnitură excelentă presărată deasupra oricărui pește.

Tarhon

Tarhonul este un element de bază în bucătăria franceză, iar mulți români descoperă acum cât de delicioasă este această plantă. Adaugă o aromă ușoară și delicată preparatelor din pește.

Cimbru

Cimbrul este perfect pentru pește și fructe de mare, dar nu trebuie să folosiți prea mult. Pe măsură ce se gătește, aroma devine mai intensă. 

Rozmarin

Ușor și parfumat, rozmarinul este o plantă încântătoare pentru pește și fructe de mare și este foarte versatil. Poate fi folosit proaspăt sau uscat, dar rozmarinul proaspăt are o aromă ceva mai citrică.

Salvie

Salvia are un gust excelent lângă pește, conferind un gust aromat. Ca și în cazul cimbrului, nu folosiți prea multă, deoarece aroma poate fi prea puternică. Gătitul crește intensitatea acestui condiment.

Cu toate acestea, nu este indicat să folosiți chiar orice condiment pe care îl aveți la îndemână, deoarece alegerile cele mai potrivite depind de tipul de pește pe care îl veți pregăti.

Cele mai bune amestecuri de condimente pentru pește

Cel mai bun mod de a obține mâncăruri cu gust delicios este să experimentați. Amestecurile proprii de condimente sunt grozave, deoarece le puteți personaliza după gust.

Frecați peștele cu amestecuri de condimente înainte de a-l prepara la grătar sau la tigaie, dar puteți da un gust delicios cu ajutorul acestor amestecuri și în curry și tocănițe.

Sărat, dulce și picant

Veți obține toate aromele în acest amestec. Este fantastic pentru a fi adăugat la peștele gătit la tigaie sau în amestecul de pesmet.

Amestecați împreună:

  • 3 linguri de chimen măcinat
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • 1 linguriță de tarhon uscat

Lemnos și savuros

Este un preparat care se potrivește foarte bine cu tot felul de curry, tocănițe și supe cu fructe de mare.

Se amestecă:

  • 2 linguri de chimen măcinat
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • 1 linguriță de cardamom măcinat
  • 1 linguriță de turmeric măcinat

Proaspăt, piperat și de vară

Acesta este un amestec excelent de condimente și ierburi pentru mâncărurile cu fructe de mare care necesită doar o aromă simplă și ușaoră. Deși mărarul proaspăt este uimitor, mărarul uscat durează mult mai mult și are mai mult gust.

Amestecați împreună:

  • 2 linguri de mărar uscat
  • 1 lingură de boia de ardei
  • 1 linguriță de piper de lămâie

Iute și proaspăt

Folosiți-l data viitoare când veți găti somonul sau peștele preferat.

Amestecați împreună:

  • 2 linguri de mărar uscat
  • 1 lingură de boia de ardei
  • 1 linguriță de piper de lămâie

Gust de nuci, lemn și citrice

Deoarece semințele de susan s-ar putea arde în timpul prăjirii, încercați acest amestec unic pe peștele la cuptor.

Amestecați împreună:

  • 2 linguri de semințe de susan, prăjite
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 1/4 linguriță de sare de mare grunjoasă
  • 1/8 linguriță de piper negru măcinat

Cinci sfaturi pentru condimentarea peștelui

Condimentarea perfectă este secretul pentru a aprecia pe deplin aroma peștelui, dar nu este întotdeauna atât de ușor să o faci cum trebuie.

  1. Folosiți întotdeauna o sare de bună calitate.
  2. Nu asezonați peștele cu prea mult timp înainte de a-l găti. Sarea extrage umezeala, ceea ce va face ca peștele să se usuce în timpul gătirii.
  3. Încercați să nu folosiți piperul ca principalul condiment, aroma poate fi foarte puternică și copleșitoare atunci când este adăugată la un pește cu aromă delicată. Se recomandă adăugarea piperului spre sfârșitul gătitului, deoarece se poate arde ușor.
  4. Condimentați treptat felul de mâncare pe parcursul gătitului, deoarece acest lucru vă va permite să îl ajustați după gust.
  5. Folosiți mai puțină sare dacă gătiți pește în sos, deoarece aceasta se va intensifica pe măsură ce sosul se reduce.