Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 1/2 cana branza Gouda rasa, de preferinta afumata scallion smoked
- 2 linguri ceapa verde tocata
- 1 lingura ardei rosu tocat
- 1 lingurita boia
- 4 buc piept de pui dezosat, fara piele
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C.2. Se amesteca branza Gouda, ceapa verde, ardeiul si 1/2 lingurita intr-un bol mic.
3. Se taie o fanta orizontala de-a lungul fiecarei bucati de piept de pui, pana aproape de partea opus si se deschide. Se presara puiul cu sare si piper. Se imparte umplutura de branza in fiecare piept de pui. Se inchide pieptul peste umplutura, apasand marginile ferm pentru a sigila. Se presara carnea cu boia ramasa.
4. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga carnea de pui si se prajeste pana cand se rumeneste pe de o parte, aproximativ 2 minute, apoi se intoarce. Se transfera tigaie in cuptor. Se coace pana cand puiul nu mai este roz in centru, aproximativ 15 minute.