Pieptul de pui este una dintre cele mai ofertante cărnuri. Îl poți include într-o mulțime de rețete și mâncăruri și te poți bucura de gustul lui indiferent de ocazie, de la cele mai simple preparate până la unele mai complexe.

Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de piept de pui umplut cu brânză cremoasă și spanac, un preparat delicios și sănătos, care se face la cuptor. Îi puteți da o notă fresh cu puțină zeamă de lămâie sau o salată de crudități și este o idee excelentă pentru prânz sau cină. 

Piept de pui umplut cu brânză și spanac
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui (jumătăți)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 150 g cremă de brânză
  • 50 g parmezan ras
  • 2 lingurițe smântână
  • 100 g spanac
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Pregătiți pieptul de pui și faceți câte o tăietură pe mijloc, astfel încât să formați un buzunar. Puneți uleiul, praful de usturoi, sare, piper și paprika într-un bol și amestecați bine. Ungeți fiecare bucată de piept cu acest amestec.

Amestecați brânza cremoasă, parmezanul ras, smântâna, usturoiul zdrobit, spanacul tocat mărunt, asezonați cu sare și piper și omogenizați bine totul.

Umpleți fiecare bucată de piept de pui cu acest amestec. Puneți pieptul de pui umplut într-o tavă și dați la cuptor pentru 30-40 de minute, în funcție de cât de groase sunt bucățile de carne.

După 15 minute, întoarceți pieptul de pui și pe partea cealaltă, pentru a se rumeni uniform, cu grijă, să nu iasă umplutura din el.

Serviți simplu sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!