Pinakbet este o reteta filipineza, care seamana cu ghiveciul facut la noi. Cea de mai jos contine mix de legume, carne de porc si creveti.
Ingrediente
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 230g carne de porc, taiata cubulete
- 230g creveti, curatati
- sare si piper, dupa gust
- 1 rosie, tocata
- 100g dovlecel, taiat cubulete
- 100g bame, taiate bucati
- 100g fasole verde
- 100g vinete, taiate in bucati
- 1 castravete amar mic, taiat in bucati
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o oală mare, la foc mediu; se calesc ceapa si usturoiul in uleiul fierbinte aproximativ 5 minute. Se adauga carnea de porc si se gateste pana se rumeneste complet, 5 - 7 minute. Se adauga crevetii; se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa pe foc pana cand crevetii devin roz, aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile, se acopera si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se adauga dovlecelul, bamele, fasolea verde, vinetele si castravetele amar in amestec; se acopera si se gateste pana cand legumele sunt moi la atingere, aproximativ 10 minute. Se serveste cald.