Pizza Cu Ricotta, Spanac, Ciuperci Si Oua
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 7g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 300ml apa calduta
  • 500g faina
  • 2 linguri de ulei de masline

Pentru sosuri:

  • 120ml suc de rosii
  • 2 lingurite otet
  • 2 lingurite de zahar pudra
  • 1 catel de usturoi
  • busuioc
  • 1 lingurita de sare de mare
  • 150g ricotta
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 260g spanac
  • 2 linguri pasta de tomate

Pentru topping:

  • ciuperci albe, taiate felii subtiri
  • 150g mozzarella
  • 60g parmezan
  • 4-6 oua

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se pune drojdia, zaharul si sarea intr-un bol, se toarna apa calda si se lasa ca drojdia sa se dizolve. Se cerne faina intr-un bol mare, se toarna lichidul si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza.

2. Se framanta aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina timp de 10-15 minute, pana cand este usor de intins.

3. Se unge un vas si se pune aluatul framantat in el. Se acopera vasul cu folie si se lasa sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza dimensiunea - aproximativ o ora.

4. Pentru a face sosurile, se adauga sosul de rosii, otetul, zaharul, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul intr-un blender si se amesteca pana la omogenizare. Se pune ricotta, coaja si sucul de lamaie intr-un castron si se amesteca. Se asezoneaza si se pun deoparte.

5. Se incalzeste o cratita mare la foc mediu. Se adauga spanacul si se amesteca pana este usor ofilit. Se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Se scurge pentru a indeparta cat mai mult lichid posibil, apoi se amesteca in ricotta.

6. Se incalzeste cuptorul la 240C. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte pe jumatate si se intinde fiecare bucata intr-o forma rotunda, de aproximativ 25-30 cm diametru si o grosime de 0,5 cm.

7. Se imparte pasta de rosii, apoi sosul, pe fiecare pizza, se intind uniform cu dosul unei linguri. Se adauga amestecul de spanac si ricotta, apoi se adauga ciupercile, mozzarella si parmezanul. Se pun pe 2 tavi de copt presarate cu faina. Se baga la cuptor timp de 10 minute, apoi se scot tăvile si se sparg ouale desupra (2-3 pe pizza). Se baga la cuptor timp de 3 minute. Se servesc calde.