Usoara si super simplu de facut, aceasta placinta merge perfect cu inghetata de vanilie.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 1 cana faina
- 1 cana zahar alb
- 1/4 lingurita de sare
- 2 cesti de merisoare
- 1/2 ceasca de nuci tocate
- 1/2 cana unt, topit
- 2 oua
- 1 lingurita extract de migdale
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. ase unge o tava de placinta cu putin unt.2. Se combina faina, zaharul si sarea. Se adauga merisoarele si nucile si se amesteca. Se adauga untul, ouale batute si extractul de migdale. Daca se folosesc merisoare congelate, amestecul va fi foarte gros. Se raspandeste aluatul in tava pregatita.
3. Se coace placinta la 175C timp de 40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se serveste calda, cu frisca sau inghetata.