Reteta perfecta pentru weekend!

Placinta Cu Nutella
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 400g Nutella
  • 3 oua, plus 2 galbenusuri de ou
  • 400ml smantana lichida
  • 1 lingurita faina
  • 30g alune prajite, zdrobite
  • Aluat:
  • 200g faina
  • 55g zahar pudra
  • 1/4 lingurita de sare
  • 125g unt
  • 2 lingurite de otet de mere amestecat cu 80 ml apa rece si 4 cuburi de gheata

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se combina faina, zahar si sare intr-un bol. Se adauga bucati de unt si se acopera (fara sa se topeasca untul). Pe o suprafata de lucru curata si, folosind un cutter se taie untul in amestecul de faina (lasand bucati mari de unt, deoarece acest lucru va ajuta aluatul sa devina crocant).

2. Se creaza un gol in centrul amestecului de faina si se adauga otet, treptat, amestecand cu mainile, pentru a forma un aluat dur. A adauga cuburi de gheata. Se inveleste in folie de plastic. Se raceste timp de 3 ore.

3. Se intinde aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de 3 mm. Se intinde pe baza si pe partea laterala a tavii. Cu ajutorul degetul mare si a degetului aratator, se formeaza o margine zimtata. Se congeleaza timp de 30 de minute.

4. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune hartie de copt peste aluat si se umple cu orez nefiert sau fasole uscata. Se da la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se scoate hartia si se coace timp de inca 5 minute sau pana cand aluatul este uscat. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se reduce temperatura cuptorului la 140C.

5. Pentru umplutura, se amesteca Nutella, ouale si galbenusurile de ou si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu 1/4 cana amestec Nutella pana la omogenizare, apoi se adauga si restul si se amesteca.

6. Se pune peste aluatul racit si se coace timp de 1 ora.

7. Se raceste la temperatura camerei, apoi se serveste acoperita cu alune.