Fulgii de ovăz peste noapte sunt un mic dejun simplu și sănătos pe care îl puteți face în avans pentru diminețile aglomerate și îl puteți personaliza cu multe ingrediente și toppinguri!

Fulgi de ovăz peste noapte. 4 rețete delicioase

Ce este ovăzul hidratat peste noapte?

Ovăzul hidratat peste noapte este practic o metodă de preparare a fulgilor de ovăz, fără gătire. Deci, în loc să gătiți fulgii de ovăz pe aragaz sau în cuptor, hidratați ovăzul crud în lapte. Acest proces permite ovăzului să absoarbă lichidul care îl înmoaie suficient pentru a fi consumat crud. Trebuie doar să lăsați ovăzul la înmuiat, în frigider timp de cel puțin 2 ore. Dar, este ideal dacă îl hidratați peste noapte.

A doua zi dimineață aveți un bol de ovăz gata de consum, delicios și cremos. Consistența este ca un terci sau o budincă. Este un mic dejun ușor și convenabil, care are o textură densă și cremoasă.

Cel mai bun lucru este că vă bucurați de toate beneficiile ovăzului într-un mic dejun distractiv de luat la pachet:

  • Conține mai multe proteine decât majoritatea cerealelor (5 g pe porție).
  • Este o sursă bogată de fibre, care vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp (4 g pe porție).
  • Este un aliment dens în nutrienți, deci te vei sătura.

Ingredientele necesare pentru fulgii de ovăz peste noapte

  • Ovăz: Acesta este cu adevărat singurul ingredient care nu este negociabil. Asigurați-vă că folosiți fulgi de ovăz și nu ovăz instant, deoarece cu cel instant nu veți obține consistența dorită. De asemenea, puteți folosi ovăz fără gluten.
  • Lapte: Pentru partea lichidă, de fapt, puteți folosi și apă! Dar, de oicei, se folosește lapte. Puteți folosi lapte integral sau cu conținut scăzut de grăsime. De asemenea, sunt populare și varinatele vegetale, cum ar fi laptele de migdale, cel de cocos, de caju sau laptele de ovăz.
  • Semințe de chia (opțional): Aceste semințe sunt pline de nutrienți și dau ovăzului o textură asemănătoare unei budinci. Așa că este ideal să fie incluse în rețetă.
  • Iaurt grecesc (opțional): Dă ovăzului o textură cremoasă și adaugă un plus de proteine preparatului.
  • Extract de vanilie (opțional): Îmbunătățește aroma și conferă dulceață fără niciun îndulcitor.
  • Îndulcitor (opțional): Folosiți miere sau sirop de arțar pentru a îndulci amestecul, mai ales că ovăzul poate fi oarecum fad.
  • Toppinguri: Aici vă puteți distra cu fructe proaspete, fructe uscate, unt de nuci, nuci, semințe și condimente (cum ar fi scorțișoară, nucșoară sau cardamom). Există foarte multe idei și combinații de topping și asta face ca această rețetă să fie atât de versatilă!

Cum se prepară ovăzul peste noapte?

Totul ține de proporții pentru a obține consistența care vă place. Deci, încercați acest raport sugerat mai jos și apoi adăugați mai mult lapte sau folosiți mai puțin lapte până când textura este exact așa cum vă place. Odată ce ați stabilit raportul rețetei de bază, cerul este limita pentru combinațiile de arome și topping-uri.

Iată care este raportul:

1 PARTE OVĂZ + 3 PĂRȚI LAPTE + 1/2 PARTE SEMINȚE

Pentru început, combinați ovăzul și semințele de chia. Puteți folosi un bol, un borcan sau pur și simplu niște pahare de sticlă.

Apoi adăugați iaurtul grecesc sau vegan și extractul de vanilie.

Și apoi adăugați îndulcitorul ales și laptele. Amestecați ovăzul ca să nu se formeze cocoloașe. Sigilați sau acoperiți cu un capac și răciți la frigider timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte.

A doua zi dimineață, luați o lingură, adăugați toppingurile preferate și savurați!

Rețeta de fulgi de ovăz peste noapte + 4 variante de topping-uri

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

Baza

  • 45 de grame de fulgi de ovăz
  • 120 ml de lapte la alegere
  • 70 de grame de iaurt grecesc degresat
  • 1 lingură de semințe de chia
  • 1 lingură de îndulcitor - miere sau sirop de arțar
  • 1/4 linguriță de extract de vanilie

Pentru topping de unt de arahide și jeleu

  • 1 lingură de gem de căpșuni
  • 1 lingură de unt de arahide cremos
  • 40 de grame de căpșuni tăiate cubulețe
  • 2 linguri de alune zdrobite

Pentru topping de mere și scorțișoară

  • 30 de grame de mere tăiate cubulețe
  • 1 lingură de nuci pecan tocate
  • 2 lingurițe de sirop de arțar
  • 1/4 linguriță de scorțișoară

Cu nutella cu banane

  • 1/2 banană tăiată felii
  • 1 lingură de Nutella
  • 1 lingură de alune zdrobite
  • 1 lingură de fulgi de ciocolată

Cu migdale și nucă de cocos

  • 20 de grame de nucă de cocos mărunțită
  • 1 lingură de migdale mărunțite
  • 1 lingură de fulgi de ciocolată
  • 2 lingurițe de sirop de arțar

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele într-un recipient mare de sticlă și se amestecă bine.

Acoperiți recipientul cu un capac sau cu folie de plastic. Puneți la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte. Toppingurile pot fi adăugate cu o seară înainte sau imediat înainte de servire.

Îndepărtați capacul și savurați a doua zi. Subțiați compoziția cu puțin lapte sau apă, dacă doriți.

Sfaturi pentru a face cei mai buni fulgi de ovăz peste noapte

Preparați-l într-un borcan. În acest fel, puteți amesteca, răci, transporta și mânca ovăzul într-un singur recipient.

Folosiți fulgi de ovăz, nu ovăz instant. Ovăzul instant se va înmuia prea mult atunci când este hidratat în lapte.

Încălziți-l dacă preferați ovăzul cald dimineața. Deși ovăzul hidratat peste noapte se servește de obicei rece, cu siguranță îl puteți mânca cald. Doar puneți-l în cuptorul cu microunde timp de un minut și asigurați-vă că folosiți un vas termorezistent.

Faceți mai multe porții, pentru toată săptămâna. Preparat în acest fel, ovăzul se păstrează bine în frigider timp de până la 5 zile așa că puteți face mai multe porții duminica și să le aveți la îndemână pentru întreaga săptămână. Aveți grijă dacă adăugați fructe, deoarece nu vor rămâne proaspete mai mult de câteva zile.