O placinta cu fructe este intodeauna o alegere buna, iar cea de mai jos este frageda si aromata.

Placinta cu piersici si crema de branza
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 3/4 cana faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachet (85g) mix instant de budinca de vanilie
  • 3 linguri unt, moale
  • 1 ou
  • 1/2 cana de lapte
  • 800g conserva piersici, scurse si siropul pus deoparte
  • 230g crema de branza
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de placinta cu putin unt, inclusiv partile laterale.

2. Intr-un vas, se amesteca faina, sarea, praful de copt si amestecul de budinca. Se adauga unt, oua si lapte. Se bate compozitia cu mixerul timp de timp de 2 minute. Se toarna amestecul in tava. Se aranjeaza felii de piersici deasupra amestecului.

3. Intr-un bol mic, se bate crema de branza. Se adauga 1/2 ceasca de zahar si 3 linguri de sirop de piersici. Se bate timp de 2 minute. Se pune crema peste piersici pana la 1 cm de margine. Se amesteca o lingura de zahar si 1 lingurita de scortisoara si se presara deasupra.

4. Se coace placinta timp de 30-35 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a servi.