Este desertul perfect pentru a fi impartit cu prietenii, familia si cei dragi. Incearca aceasta reteta cu ciocolata alba si piersici proaspete.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 3 foi de gelatina
- 375ml lichior de piersici
- 185g zahar pudra
- 300gv biscuiti, zdrobiti
- 6 galbenusuri de ou
- 600ml smantana lichida
- 500g mascarpone
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250g ciocolata alba, topita, racita
- 8 piersici, feliate
- Sirop de piersici si vanilie:
- 110g zahar pudra
- 1 piersica, decojita
- 1/2 lingurita pasta de vanilie
Mod de preparare
1. Pentru a face jeleul de piersici, se dizolva gelatina intr-un vas cu apa rece, timp de 5 minute sa se inmoaie. Intre timp, se pune lichiorul de piersici, 75g de zahar si 375ml apa intr-o cratita la foc mediu si se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Se stoarce excesul de apa din gelatina si se adauga la sirop, amestecand panala omogenizare. Se ia vasul de pe foc si se raceste la temperatura camerei, apoi se toarna intr-o cupa. Se lasa sa se raceasca timp de 3 ore. Se adauga biscuitii zdrobiti peste jeleu.2. Pentru a face crema de ciocolata alba, se pun galbenusurile de ou si restul de 110g de zahar intr-un vas termorezistent si se amesteca. Se pune castronul peste o oala de apa fierbinte si se amesteca pana cand se dubleaza in volum. Se transfera intr-un mixer electric si se amesteca pana cand se raceste. Apoi se adauga mascarpone si vanilie si se amesteca. Se adauga ciocolata, treptat. Se toarna peste biscutii zdrobiti. Se lasa sa se raceasca.
3. Intre timp, pentru a face siropul, se adauga zaharul, feliile de piersici, vanilie si 125 ml apa, intr-o tigaie la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul. Se gateste timp de 5 minute sau pana cand se ingroasa usor. Se raceste complet.
4. Se araneaza feliile de piersici pe partea de sus, apoi se stropesc cu sirop si se serveste.