Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- ALUATUL:
- 500 gr faina 00,
- 100 gr zahar pudra,
- 250 gr unt, la temperatura camerei taiat cuburi,
- 2 oua batute usor,
- 1/2 lingurita praf de copt (il amestecati in faina, in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l face sa creasca)),
- coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala, scortisoara, vanilie etc),
- putin lapte (cam 1/4 cana, chiar mai putin),
- UMPLUTURA:
- 1 kg visine proaspete, spalate si curatate de samburi (pot fi si inghetate sau din conserva),
- 50 gr unt,
- 150 gr zahar,
- 2 linguri amidon,
- condimente, eu folosesc 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir, 1/2 lingurita rasa (un varf de cutit) cardamon.