Arata spectaculos, dar e foarte usor de facut si nici nu-ti ia prea mult timp.

Placinta Meringue cu lamaie
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 cana de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 1/2 cani de apa
  • 2 lamai - coaja si sucul
  • 2 linguri de unt
  • 4 galbenusuri de ou
  • crusta de placinta, coapta
  • 4 albusuri de ou
  • 6 linguri de zahar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C.

2. Intr-o cratita medie, se amesteca 1 cana de zahar, faina, amidonul de porumb si sarea. Se adauga apă, sucul si coaja de lamaie. Se gateste la foc mediu, amestecand frecvent, pana cand amestecul ajunge la fierbere. Se adauga untul. Se pun galbenusurile de ou intr-un castron mic si se incorporeaza 1/2 cana de amestec de zahar fierbinte. Se incorporeaza, apoi, amestecul de galbenus de ou in restul amestecului de zahar. Se da in fiert si continua sa se gateasca in timp ce se amesteca continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc. Se toarna umplutura in crusta de placinta coapta.

3. Intr-un castron mare de sticla sau metal, se bat albusurile de ou pana cand se intaresc. Se adauga treptat zaharul si continua sa se bata. Se raspandeste bezeaua peste placinta.

4. Se mai coace in cuptorul preincalzit timp de 10 minute sau pana cand bezeua este maro aurie.