Un desert care combina perfect meringue (bezea), ciocolata si cafea va surprinde orice invitat.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- ulei
- 6 albusuri
- 330g zahar pudra
- 2 linguri faina
- 60g migdale maruntite
- 1 lingura cafea instant
- o mana de fulgi de migdale
- ciocolata neagra, topita
- Pentru umplutura de ciocolata:
- 200g ciocolata neagra, maruntita
- 50g unt
- 120ml smantana lichida
- 1/2 lingurita sare
- Pentru crema:
- 200ml smantana lichida
- 40g glazura de zahar
- 1 lingura cafea instant
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se pune hartie de copt intr-o, apoi se imprastie putin ulei pe hartie.2. Intr-un castron, se bat albusurile cu un mixer electric pana se intareste. Apoi, se adauga zaharul, cate putin, faina, migdalele macinate si cafeaua, dizolvata in putina apa.
3. Se intinde uniform compozitia in tava, se imprastie fulgii de migdale peste, apoi se lasa la cuptor timp de 8 minute. Se miscoreaza temperatura cuptorului la 160 grade si se mai lasa inca 20-25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
4. Intre timp, se face umplutura de ciocolata. Se topeste ciocolata intr-un bol termorezistent pus deasupra unei oale de apa fierbinte. Atunci cand s-a topit, se adauga untul si se amesteca usor, apoi se lasa sa se raceasca timp de 15 minute Se adauga smanatana lichida, amestecand cu un tel, apoi se adauga sare. Se intinde uniform peste bezeaua racita, apoi se raceste intregul desert timp de 15 minute.
5. Pentru crema, se pun smantana lichida, glazura de zahar si cafeaua, dizolvata in putina apa, intr-un bol. Se bate cu un mixer electric pana cand incepe sa se ingroașe si sa se tina.
6. Se intinde crema peste umplutura de ciocolata. Pornind de la o marginea scurta, se ruleaza cu atentie bezeaua, folosind hartia de copt pentru a ajuta. Se infasoara hartia strans si se lasa sa se raceasca timp de cel puțin 3 ore. Se stropeste cu ciocolata topita inainte de servire.