O porție de popcorn se potrivește perfect alături de un film, de un episod din serialul preferat sau la un meci de fotbal. Popcornul proaspăt se poate prepara foarte simplu acasă, în propria bucătărie, cu orice fel de arome vă plac. Astăzi vă propunem o rețetă de popcorn cu caramel, dacă vă place combinația dintre gustul dulce și cel sărat.

Popcorn cu caramel simplu și rapid
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 50 g porumb pentru popcorn
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr
  • 10 g unt
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Alegeți o tigaie sau o cratiță de fontă, cu fundul gros și cu capac. Puneți porumbul și sarea în vas pe foc. Acoperiți și lăsați pe foc până când aproximativ toate boabele au pocnit și s-au transformat în popcorn. Mișcați tigaia în față și în spate pentru a ajuta popcornul să se facă.

Când nu mai auziți pocnituri, dați la o parte floricelele din vas și puneți uleiul, untul și zahărul. Când zahărul s-a topit și începe să se caramelizeze, adăugați din nou floricelele în tigaie și amestecați repede, pentru ca toate să fie îmbrăcate în caramel.

Aveți grijă, pentru că zahărul ars vă poate provoca arsuri dacă vă stropește. Dați la o parte de pe foc și lăsați să se răcească și caramelul să se întărească.

Poftă bună!