O prajitura speciala, pentru ocazii speciale.
Timp total 2 ore
Ingrediente
2 3/4 cesti de faina 4 lingurite de praf de copt 3/4 lingurita de sare 4 albusuri de ou 1 1/2 cesti de zahar 3/4 cana unt 1 ceasca lapte 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita extract de migdaleMod de preparare
1. Se cern faina, praful de copt si sarea; se amesteca.2. Intr-un castron, se bat albusurile pana se intaresc. Se adauga 1/2 cana zahar, treptat, si continua sa se bata.
3. Se freaca untul pana se inmoaie. Se adauga treptat restul de 1 cana de zahar si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga amestecul de faina alternativ cu laptele, amestecand dupa fiecare adaugare. Se adauga aromele. Se incorporeaza spuma de albusuri. Se raspandeste aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Se coace la 175C timp de 30-35 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se scoate si se transfera pe un platou a se raci complet.